Wie is Annemarie

Annemarie is een jonge vrouw, 36 lentes jong. Geboren en opgegroeid in Goes en nog steeds wonend in het mooie Zeeland.

Gezelligheid
Annemarie is een echt mensenmens. Zij vindt het heerlijk om samen te zijn met vrienden en mensen om haar heen te hebben die haar lief zijn. Waar mensen zijn, daar is zij te vinden. 
Annemarie komt uit een christelijk gezin. Ze is het vierde kind in een gezin van vijf en heeft een oudere zus, 2 oudere broers en een jonger broertje. Op de basisschool heeft zij een fijne tijd gehad, waarbij ze ook elke zondag naar de zondagschool ging. Na de basisschool ging ze naar het VMBO op het Buys Ballot College.

Graag voor anderen aan het zorgen
Na het VMBO volgt een succesvolle beroepsopleiding en opleiding tot verzorgende. Vele stages heeft ze gelopen in verschillende bejaardentehuizen /verzorgingshuizen, ze vond dit altijd erg leuk en uiteindelijk is ze dankzij haar stages een betaalde baan aangeboden. Ook hier is gezelligheid het woord wat er in haar opkomt als ze terugdenkt aan deze tijd.

Diagnose CVS/ME
Na enkele jaren als verzorgende wordt het steeds moeilijker voor Annemarie om haar werk uit te voeren. Na vele onderzoeken krijgt ze uiteindelijk de diagnose CVS/ME, het chronisch vermoeidheid syndroom. Uiteindelijk moet ze vanwege haar gezondheidsklachten noodgedwongen stoppen met haar betaalde baan.


Ook wanneer een betaalde baan te zwaar blijkt, blijft Annemarie zich voor anderen inzetten. Ze gaat als vrijwilliger aan de slag in de kringloop winkel van Terre des Hommes. Doordat zij haar eigen uren kan indelen, kan ze toch meedraaien in de maatschappij. Iets wat Annemarie veel plezier en voldoening geeft. Helaas nemen in 2019 haar klachten toe en verslechterd haar gezondheid zo erg dat ze ook haar vrijwilligerswerk moet opgeven.

Gewoon doorgaan
Als lopen en fietsen niet meer gaat, wordt de scootmobiel haar vervoersmiddel. Toch blijkt ook dit geen reden voor Annemarie om bij de pakken neer te blijven zitten. “Gewoon doorgaan” is haar motto. Ze is dankbaar voor de dingen die ze op dat moment nog wél kan en spreekt graag af met vrienden voor gezelligheid en het spelen van een bordspelletje.

Inmiddels brengt ze haar leven vooral op bed door. Annemarie houdt zich sterk en is geen opgever. Ze houdt hoop op een betere toekomst.

Help jij Annemarie weer leven?